Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 10. augusts

21. gadsimta labākās grāmatas


Nejauši uzgāju portālu grāmatu lasītājiem goodreads.com Tajā portāla reģistrētie lietotāji var pārspriest un vērtēt izlasītās grāmatas. Pēc lasītāju vērtējuma tajā ir izveidots 21. gadsimta labāko grāmatu tops.
Topā ir 100 augstāk novērtētās grāmatas. TOP 10 ir šāds:
1. Hāleds Hoseinī "Pūķa ķērājs"
2. Dž.K. Roulinga "Harijs Poters un nāves dāvesti"
3. Odrija Nifingere "Laika ceļotāja sieva"
4. Jans Martels "Pī dzīve"
6. Marks Zusaks "Grāmatu zagle"
7. Kormaks Makārtijs "Ceļš"
8. Dž.K. Roulinga "Harijs Poters un jauktasiņu princis"
9. Sāra Grūena "Ūdens ziloņiem"
10. Dž.K. Roulinga "Harijs Poters un Fēniksa ordenis"
Šovasar izlasīju Hāleda Hoseinī grāmatas "Pūķa ķērājs" un "Tūkstoš sauļu mirdzums". Tās abas būtu pelnījušas būt grāmatu topa 1. vietā. Mani tās ļoti uzrunāja. Abās ir stāstīts par Afganistānu pirms un pēc kara ar Padomju Savienību, draudzību, mīlestību, nodevību, Islama pasauli un talibu režīmu. Grāmatas pārspēj visas iepriekš lasītās, tās tiešām spridzina. Pēc grāmatas "Pūķa ķērājs" pirms dažiem gadiem ir uzņemta arī filma ar nosaukumu "Pūķu laidēji".

Nav komentāru: