Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 16. jūlijs

Mūsu sirdsmieram jaunas grāmatas bibliotēkā

Bibliotēkā jauno grāmatu pievedums. Daudz latviešu un krievu valodā. Arī bērniem tā pavairāk. šoreiz gribu izcelt divas grāmatas, ko vajadzētu izlasīt ikvienam.

Visiem filmas "Avatars" cienītājiem noteikti patiks  zinātnieces Greisas pieminētā grāmata par Pandoru: "Avatars : slepens ziņojums par Pandoras bioloģisko un sociālo vēsturi : izdzīvošanas rokasgrāmata" Esmu filmas fane. Grāmata ir ļoti saistošana.
Otra grāmata ir vēl aktuālāka mūsdienām. Tā ir  "Sirdsmiers un pārticība"
"Nauda - kā mēs to mīlam. No tās baidāmies. Kā to pelnām. Tērrējam. Krājam. Noglabājam. Pazaudējam. Aizdodam. Iekārojam. Paslēpjam. To izlūdzamies. Apprecam. Šķiramies no tās. Guļam kopā ar to. Tās dēļ melojam un noticam meliem. Tās dēļ pieraudām asaru upes un slīcinām bēdas. Izmetam to vējā vai aiztriecam prom ar vienu klikšķi eBay interneta veikalā. Raizējamies par to. Pielūdzam to. Strādājam kā vergi tās dēļ un tad visu izšķiežam. Noslēdzam vienošanos ar sātanu. Ejam uz liktenīgu satikšanos ar krāpniekiem un solāmies Dieva priekšā, lai vairs nekad nevajadzētu ciest izsalkumu."

1 komentārs:

Anonīms teica...

http://www.goodreads.com/list/show/7.Best_Books_of_the_21st_Century