Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 26. janvāris

Lasītāji vēlas savus darbus izstādīt bibliotēkā



Ideja par Pārlielupes bibliotēkas lasītāju darbu izstādi piedzīvo negaidīti lielu popularitāti. Pēc publikācijas "Novaja gazeta" portālā un laikrakstā par pērlīšu darbu izstādi daudzi cilvēki nāk uz bibliotēku apskatīt visiem dāvāto prieku. Darbu autores saņem pelnītu pateicību un uzslavu. Vairākas rokdarbnieces jau pieteikušas savus darbus izstādei dažādās tehnikās: zīdu apgleznošana, dekupāža, fotogrāfijas, zīmējumi, pinumi. Vienīgais nosacījums- jābūt bibliotēkā reģistrētam lasītājam, kas izdarāms, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, bez maksas.
Lasītāju interese par rokdarbiem pamudinājusi arī bibliotēkas žurnālu krājumu papildināt ar vēl vienu izdevumu "Rokdarbu Vācelīte", kas katru mēnesi veltīts noteiktam rokdarbu veidam. Šis žurnāls drīzumā būs bibliotēkā, pagaidām esam aizņēmušies piecus numurus no Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas. Divi numuri ir tieši par pērlīšu darbu veidošanu soli pa solim. Žurnāls ar krāsu attēliem un paskaidrojumiem latviešu un krievu valodā. Par pērlīšu darbiem skatiet "Rokdarbu Vācelītes" 2009.gada specizdevumu "Pērlītes" un 2010.gada specizdevumu "Pērļošana".

Nav komentāru: