Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 26. novembris

17,7 miljoni dolāru publisko bibliotēku tehnoloģijām

24. novembrī, Microsoft Corp. paziņoja par 17.7 miljonu ASV dolāru ziedojumu Latvijas pašvaldību publisko bibliotēku informācijas tehnoloģiju attīstībai sadarbībā ar Bila un Melindas Geitsu fondu.
Dāvinājums ietver 28 dažāda veida beztermiņa lietojuma programmatūras un klientu pieejas licences, kas ļaus visu 874 bibliotēku brīvpieejas datorus aprīkot ar šobrīd jaunāko programmatūru un nodrošināt atbalsta funkcijas darbstacijām. Programmatūras klāsts ietver operētājsistēmu Windows, biroja programmatūru un aplikāciju paketi, servera programmatūru un programmatūru darbstaciju pārvaldībai. Dāvinājumā saņemto programmatūru un licences plānots izmantot visiem – kopskaitā 7150 – publisko pašvaldību bibliotēku brīvpieejas datoriem, kurus ik dienu izmanto publisko bibliotēku apmeklētāji. Tie ir datori, kas uzstādīti projekta "Trešais tēva dēls" ietvaros bibliotēkās un 10 reģionālajos mācību centros, kā arī datori, kas nonāca bibliotēkās projekta "Gaismas tīkls" ietvaros, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu pieeja 21.gadsimta tehnoloģijām un profesionālu darbinieku atbalsts šo tehnoloģiju lietošanā.

Nav komentāru: