Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 14. septembris

Vērtīgs dāvinājums

Pārlielupes bibliotēkas ilggadējais lasītājs Viktors Bāliņš kārtējo reizi uzdāvinājis ļoti vērtīgu grāmatu publiskai izmantošanai. Tā ir Janelis Ilzes Māras "Latvijas muižu dārzi un parki" , ko 2010.gadā klajā laida izdevniecība "Neputns". Pēc kataloģizēšanas tā būs pieejama lasītājiem. Šobrīd Jelgavas bibliotēku sistēmā ir tikai viens šīs grāmatas eksemplārs, tagad būs divi.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Ak Jūs laimīgās!!! Ir vēl dāsni ļaudis tomēr-lai Dieviņš palīdz Jūsu jaukajam ilggadējam LASĪTĀJAM!

Veneranda teica...

Mūsu lasītājam ir 83 gadi un viņam ir grūti uzkāpt pa trepēm, taču pirms grāmatu dāvināšanas viņš atnāk un uzzina, vai konkrētā grāmata ir mūsu krājumā. Un vienmēr dāvina jaunas un daudziem vajadzīgas vērtīgas grāmatas. Katru gadu pa vienam nozīmīgam iespieddarbam. Cilvēks, kam svarīgi atbalstīt savu bibliotēku. Un mēs esam pateicīgi par viņa īstenoto Kārļa Ulmaņa iedināto tradīciju- dāvināt bibliotēkai vērtīgu literatūru.