Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2010. gada 18. februāris

Projektu nedēļa bibliotēkā


Projektu nedēļas ietvaros, pie mums ciemos bija atnākuši Jelgavas 6.vidusskolas skolēni-divas trešās klases ar savām audzinātājām, kopā 40 skolēni. Skolotājas vēlējās, lai bērniem pastāsta nedaudz no grāmatu tapšnas vēstures un nedaudz par grāmatu labošanu, kā arī parāda vecākās bibliotēkas grāmatas.

Tā kā šie skolēni ar skolotājām pie mums bibliotēkā jau bija ciemojušies, tad par bibliotēku viņi jau diezgan daudz zināja, jo liela daļa no viņiem jau ir mūsu bibliotēkas lasītāji.

Kolēģe Marika, sameklēja vecākās grāmatas savā privātajā kolekcijā, kuras bija izdotas Krievijā 1900., 1901. un 1915. gadā un parādīja tās bērniem, lai viņiem ir priekšstats par tā laika grāmatām. Marika pastāstīja arī, kā var grāmatā izdzēst nevēlamus traipus, piemēram ar maizes mīkstumu, un kā pareizi var salabot vērtīgu grāmatu.

Taču galvenais akcents stāstījumā - saudzīga attieksme pret grāmatu vispār ,jo tad tā nebūs ne jādzēš, ne jālabo, un to, ka bibliotēkās paņemtās grāmatas ir jāatdod laikā atpakaļ un kāpēc jāievēro norādītais termiņš.

Nav komentāru: