Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 29. jūlijs

Atklāj bibliotēku pasauli

Arvien vairāk cilvēku atklāj sev bibliotēku pasauli. Jūlijā Pārlielupes bibliotēkā reģistrējušies 103 jauni lasītāji, no tiem 57 cilvēki pirmo reizi savā mūžā. Bet jūnijā beigās lasītāju skaits jau bija tikpat, cik visā 2008. gadā. Pavisam šogad pirmo reizi savā mūžā bibliotēkā iegriezušies 307 cilvēki.

Jūtam, ka arvien vairāk bibliotēku apmeklē cilvēki, kas joprojām daudz strādā, bet kas vairs nevar atļauties pirkt grāmatas un periodiskos izdevumus. Arvien vairāk bibliotēku apmeklē cilvēki ar portatīvajiem datoriem, lai bez maksas izmantotu bezvada internetu. Arī skolēnu ir ļoti daudz, netipiski vairāk nekā citus gadus.

Bibliotēka kā barometrs izjūt ikvienu ekonomisko satricinājumu cilvēku dzīvē. Katrs cenšas taupīt savus līdzekļus, bet nav gatavi atteikties no ieradumiem, tādēļ ērts kompromiss ir bibliotēkas piedāvātie pakalpojumi, kurus garantē pašvaldība saviem iedzīvotājiem bez maksas: grāmatas, periodiskie izdevumi, DVD, stacionārais internets, bezvadu internets.

Nav komentāru: