Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 18. februāris

Projektu nedēļā uz bibliotēku

Skolās tagad projektu nedēļa un ir nosacīti brīvais režīms, tāpēc daudzi skolēni klasēm apmeklē bibliotēkas un iepazīst to mūsdienu piedāvājumus. Trešās klases skolēni bija gatavi apskatīt visu, bet septītās klases jaunieši jau uzdeva mājās sagatavotus jautājumus. Apmēram puse ekskursantu līdz šim bibliotēkā bija pirmo reizi, tāpēc bija pārsteigti par datoriem, e-kiosku, interesantajām grāmatām un datu bāzēm. Bērni atzina, ka patīk lasīt, tāpēc izmantoja iespēju un noskatītās grāmatas jau paņēma lasīšanai uz māju. Mazākie bērni solīja iegriezties kopā ar vecākiem, lai pierakstītos par lasītājiem.
Arī bibliotekāriem bija jāpalauza galvas, kā vienkāršos vārdos pateikt par būtiskāko, lai bērni arī vēlāk atcētos svarīgāko par iespējām un piedāvājumiem bibliotēkā. Izskatījās, ka 4.vidusskolas 3.b klase un Internātskolas 7.klases jaunieši bija priecīgi par uzzināto. Skolēni bija dzirdējuši par projektu "Trešais tēva dēls", par datu bāzi "Letonika.lv", par iespēju bibliotēkā noskatīties latviešu filmas. Tikai nez kāpēc to nebija attiecinājuši uz Pārlielupes bibliotēku:) Tas tikai apliecina, ka cilvēki informāciju uztver vispārīgi, bet konkrēti tikai tad, kad ar to sastopas savā praksē.

Nav komentāru: