Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2009. gada 1. janvāris

Pret krīzi - lasot grāmatas

Jaunajā gadā novēlu visiem apgūt jaunas zināšanas, vienkārši lasot grāmatas. Uzzini tuvākās publiskās bibliotēkas adresi sava darba, mācību vai dzīves vietā, un, ja neesi bibliotēkas lasītājs, kļūsti par to. Bibliotēkās ir daudz tev vajadzīgu grāmatu, ko vari lasīt uz vietas vai mājās bez maksas, neuztraucoties par krīzi un grāmatu dārdzību. Lasot var uzzināt to, par ko skolās un kursos prasa lielu naudu.

Lai sagatavotos krīzei, iesaku izlasīt trīs grāmatas.

Ir labi jāzina sava organisma procesi, lai saprastu, kā stiprināt savu veselību un sev nekaitēt. Par to stāsta grāmata Tu : īpašnieka rokasgrāmata : pazīsti savu ķermeni un uzturi to veselu un jaunu. Jo sevišķi svarīgi izprast imūnsistēmu. Piemēram, tiklīdz ceļas temperatūra, tā tūlīt roka meklē zāles, taču tā ir kaitniecība. Ar temperatūras celšanos organisms cīnās pret vīrusiem. Katrā ziņā pilnīgi par visām organisma sistēmām vienkāršā saprotamā valodā var uzzināt ļoti svarīgas lietas, lai nesaslimtu un uzlabotu savu veselību.

Nepieciešams arī detalizēti izprast sava ķermeņa svara problēmas, izlasot diētām veltīto grāmatu Sautbīčas diēta : patīkama, absolūti droša, ārsta radīta metode, kā ātri un veselīgi zaudēt svaru”, kas saprotami izstāsta problēmas būtību un praktiskus padomus, ko un kā darīt.


Mūsu enerģija izčākstē krāmu pilnā vidē. Kas ir krāmi, kā ar tiem tikt galā, var uzzināt, izlasot grāmatu Kā atbrīvoties no krāmiem ar Fen šui”.

Lai atbrīvotu telpu enerģijai, nepieciešams atbrīvoties no krāmiem. Ar krāmiem autore saprot arī nepabeigtas attiecības. Taču vispirms jāatbrīvojas no fiziskiem krāmiem, citādi nevar atbrīvoties no garīgiem krāmiem. Krāmi mūs slikti ietekmē, kā tieši, par to šī grāmata. Nelielu ieskatu var gūt šajos citātos.

Visas trīs grāmatas ir tulkojumi, labā, saprotamā valodā ar daudziem praktiskiem piemēriem. Tās ir grāmatas, ko būtu vērts lasīt un pārlasīt. Pārlielupes bibliotēkā tās ir pieejamas. Izlasot un izmantojot prakstiski, būsim stiprinājuši un uzlabojuši savu fizisko un psihisko veselību. Līdz ar to labāk sagatavoti krīzei.

Nav komentāru: