Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 22. novembris

Pēc stundām būšu klāt!

Tā mums šodien apgalvoja daudzi Jelgavas 6.vidusskolas 2. klases bērni pēc tikšanās bibliotēkā, kur uzzināja daudz jaunu lietu: grāmatai ir pase, kods, inventāra numurs, autors, nosaukums un tematiskais iedalījums:)

Bērni zināja nosaukt vairākas lietas, ko var darīt bibliotēkā: lasīt grāmatas un žurnālus, skatīties filmas, izmantot datoru. Bet nezināja, ka te var nākt arī zīmēt, jo papīru un krāsainos zīmuļus bibliotekāri dod, ka var atnākt parunāt ar bibliotekāru, var lūgt palīdzēt sameklēt informāciju internetā vai grāmatās, ka bibliotēkā ir tik daudz grāmatu, ka pietiktu katram Jelgavas iedzīvotājam.

Bērniem patika arī mūsu papīra kartīšu katalogs un skaneris, ar ko nolasa bārkodus, izsniedzot grāmatas.

Skolēni izstaigāja visas bibliotēkas telpas, ar prieku apskatīja savu skolasbiedru- pirmo klasīšu skolēnu troļļu zīmējumus, diezgan veikli salika puzzlī pirātu kuģi. Ciemiņi tika cienāti ar piparkūkām un čupa čups konfektēm. Savukārt bērni bibliotekāriem dāvināja ziedus. Ciemos bija divas klases, vairums pirmo reizi.

Abas skolotājas Pārlielupes bibliotēkā arī bija pirmo reizi. Viņas atzina, ka te varētu noorganizēt kādu mācību stundu, izmantojot bibliotēkas ilustratīvos un muzikālos materiālus. Viena grupiņa bērnu bija tā aizrāvusies ar zīmēšanu, ka nepamanīja, ka citi jau aizgājuši atpakaļ uz skolu:)

Nav komentāru: