Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2008. gada 5. aprīlis

Skolēniem datori pēc 16.00

Mūsdienās bērniem ir daudzi vilinājumi, kuriem grūti pretoties. Tai skaitā datori un internets. Saprotams, ka tagad, kad bibliotēkā būs seši publiski pieejami datori, skolēnu plūsma vēl vairāk pieaugs. Taču skolēniem darbdienās būs jāpaciešas līdz pulksten 16.00, lai varētu tikt pie datoriem. Tāds ir pilsētas rīkojums, lai datormānija netraucētu apgūt skolu gudrības. Nu bet sestdienās un vasaras brīvdienās šie ierobežojumi nav spēkā. Ja nu kādam ir akurāt agrāk jātiek internetā, nepieciešama skolas atļauja. Ar bibliotekāru nevarēs vienoties, jo negribam saņemt administratīvo sodu, kas paredzēts par šāda fakta konstatāciju.

Nepilngadīgas personas līdz 16 gadu vecumam nedrīkst atrasties (bibliotēku) interneta zālēs mācību gada laikā no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.00 bez izglītības iestādes administrācijas rakstveida atļaujas.
(Izraksts no Jelgavas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumiem - 1.6. punkts)

5 komentāri:

Jānis Ziediņš teica...

Izklausās nedaudz dīvaini tie noteikumi. Mazākajiem taču skola beidzas ātrāk nekā 4, ko darīt tad? Un varbūt kādam vajag uzrakstīt darbu, vai izmantot internetu mācību mērķiem.. Dīvains noteikums. Tagad sanāks, ka tā daļa, kas nāktu uz bibliotēku sēdēt pie datoriem, staigās pa Jelgavu apkārt un gaidīs 16. Pie tam, tajā laikā drīz beidzas arī darbs pieaugušajiem, tad jau te saduras intereses.

Varbūt pārspīlēju, bet.. kaut kā tas neliekas pareizi.

Anonīms teica...

No vienas puses ir labi,ka ierobežo skolēnus,citādi viena daļa basto skolu,jo datoram lielāks pievilkšanās spēks. Manuprāt, varētu būt runa par laiku, saprātīgi ierobežot līdz 14.00. Nu bet kamēr Dome nemaina savus noteikumus, tie ir spēkā, un Municipālā policija iekasē soda naudu. Nu negribas maksāt 50 latus:) Bet ir jau tādi gadījumi kolēģiem bijuši.
Manuprāt, grūtāk šos noteikumus būs ievērot tieši skolu bibliotēkām:)

Unknown teica...

Jautājums vai izglītības iestādes administrācija nevar izsniegt atļauju apmeklēt bibliotēkas datorus visu semestri pēc konkrētā skolēna mācība laika beigām?

Anonīms teica...

Un ja jau tie bērneļi tikai dēļ refererātu rakstīšanas un augsto zinību slāpēm pie datoriem rautos, tad jau būtu labi.

Anonīms teica...

Bibliotēkā bērni ir pieskatīti un nekādas blēņas nedara.Arī datora izmantošanas laiks ir ierobežots, jo rindā gaida jau citi.Sie noteikumi nebūtu jāattiecina uz bibliotēkām.