Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 15. novembris

Tērpu un blēņu šovs „Hei, Pepij!”

Šorīt mūsu bibliotēkā pulcējās 4. vidusskolas 4. a klases skolēni. Visi ieskaitot skolotāju, bibliotekāres un bibliotēkas vadītāju bija saģērbušies kā Pepija un viņas draugi.
Pasākums sākās ar nopietno daļu – bērni lomās lasīja fragmentus no grāmatas par Pepiju Garzeķi. Ar pareizām atbildēm uz jautājumiem varēja nopelnīt bibliotekāru pašu gatavotas uzlīmes ar Pepijas attēliem. Tā kā Pepija darīja visu, ko nedrīkst, tika sarīkotas skriešanās sacīkstes, pēc kurām visus cienājām ar konfektēm. Bērni un bibliotekāri uz brīdi pārtapa par burvju māksliniekiem. Netrūka eksperimentu un atrakciju ar baloniem un papīra puķēm. Mācījāmies runāt pupiņu valodā, spēlējām bumbu, pūtām un mētājām balonus. Ballītes noslēgumā klausījāmies Pepijas dziesmas no izrādes un našķējāmies ar kārumiem. Tiem, kas negrib tāpat kā Pepija augt lieli, tika dalītas brīnumpupas, kuras visiem ļoti garšoja. Beigās klase, – katrs pa vienam teikumam, par visiem uzrakstīja Pepijas Garzeķes turpinājumu, kā arī ierakstīja atsauksmes mūsu atsauksmju un ierosinājumu grāmatā. Pepijas autores Astridas Lindgrēnes simtā jubileja ir nosvinēta īsti pepijiskā stilā. Bibliotēkas sienas tagad rotā bērnu zīmētas Pepijas. Paldies bērniem un viņu audzinātajai Laimai Bensonei par piedalīšanos šajos svētkos!































Nav komentāru: