Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 6. novembris

Bez maksas uzzini par valstī notiekošo

Lai uzzinātu šīsdienas jaunumus, kā arī restaurētu notikumus pirms mēneša, gada vai pat desmit gadiem, nav jātērē ilgs laiks un nauda. Pietiek ielūkoties portālā Latvijas Vēstnesis, lai to visu uzzinātu. Portālā ir sešas sadaļas: laikraksts Latvijas Vēstnesis, žurnāls Jurista vārds, žurnāls Komersanta Vēstnesis, E-Vēstnesis, Preses relīzes, Fotoreportāžas. Ir vērts visas sadaļas kārtīgi izskatīt. Ļoti vērtīgs uzziņu materiāls. Ja gribi meklēt konkrētajā sadaļā, uzspied uz tās nosaukumu.

Latvijas Vēstnesis. Var izlasīt visus rakstus, gan kārtējo numuru, gan jebkuru numuru arhīvā, sākot ar 1993.gadu. Ja gribi meklēt arhīvā, tad izvēlies gadu, mēnesi un nospied pogu Atlasīt. Piemēram, 2002.gada novembris. Pēc tam klikšķini uz konkrēto numuru un lasi informāciju. Meklēšana arhīvā ir interesanta. Piemēram, var sameklēt pēc numura. Uzraksti numuru un nospied pogu meklēt. Izvēlos 100. numuru. Atveras visi simtie numuri no 1994.gada līdz 2007.gadam. Izvēlos 2005.gada 100.numuru par rakstu Bezdarbs rajonos un pilsētās 1995.gadā. Šie materiāli būtu svarīgi studentiem. Var atlasīt arī izvēloties gadu, mēnesi un datumu, tad spied uz pogu -Atlasīt, piemēram, 2006.gada 13.janvāris.

Preses relīzes sakārtotas pa struktūrvienībām lapas kreisajā pusē: uzspied uz izvēlētās nozares, atveras visas preses relīzes atbilstoši izvēlētajai tematikai. Izvēlies vajadzīgo un lasi. Preses relīzes pieejamas no 2006.gada jūnija. Piemēram, visas preses relīzes par kultūru. Te vienkopus sanāk visas preses relīzes no daudziem avotiem. Piemēram, preses relīzes par saeimu.

"Latvijas Vēstneša" izdotie žurnāli "Jurista Vārds" un "Komersanta Vēstnesis" elektroniskās versijas ir maksas pakalpojums. Bez maksas tās ir pieejamas žurnālu papīra formāta abonentiem.

Komersanta Vēstnieks. Bez maksas pieejami tematiski saraksti ar anotāciju. Pats raksts nav pieejams. Lapas kreisajā pusē norādīta numura tematika. Spied uz tematu, atveras publicētie raksti ar ievietotajām foto. Klāt neliela anotācija. Lai gan pats raksts nav pieejams, var izlasīt komentāru, kas pievienots rakstam.

Jurista Vārds. Viss tāpat kā Komersantam. Iznāk otrdienās. Meklē arhīvā nepieciešamo datumu, uzspied, atveras numurs. Kreisajā malā redzama tematika. Izvēlies vienu tematu, spied uz to, atveras tajā ievietotie raksti. Rakstus nevar izlasīt, bet var samaksāt un tad lasīt.

E-Vēstnesis . Visu var lasīt bez maksas. Izvēlies datumu arhīvā, uzklikšķini, atver numuru. Kreisajā pusē dots tematu saraksts. Pieejams no 2001.gada.

Nav komentāru: