Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 15. oktobris

Šodien jubileja: divi mēneši un 100 raksti

Šodien emuāram ir divkārša jubileja: tas ir jau divus mēnešu vecs un paspējis nopublicēt 100 rakstus! Apsveicu ar šo faktu visus emuāra autorus: Maiju, Ingu Marriottu, Mariku, Ingu, Dagniju, kā arī fotogrāfus Aiju, Arturu un Olgu. Bez jūsu visu līdzdalības man būtu grūti vienai to īstenot. Ļoti ceru, ka mūsu pulciņam pievienosies vēl citi autori. Jau ļoti sen mūsu visu iemīļotais latviešu mākslinieks Edgars Liepiņš ir teicis šo spārnoto frāzi: vajag tik rakt! Nu un mēs arī rokam ārā interneta dārgumus, informējam par bibliotēkas pasākumiem un krājuma jaunumiem, cenšamies padarīt bibliotēku pieejamu visiem internetmīļiem 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā neatkarīgi no dzīvesvietas un ikdienas ritma. 60 dienu laikā emuārs apskatīts 10125 reizes. Pārlielupes emuāram ir tieša un arī netieša ietekme Latvijas blogosfēras attīstībā kā jau pirmajam publiskās bibliotēkas emuāram Latvijā. Mums ir seši sekotāji. Pārlielupes bibliotēkas emuāra divi autori Inga Marriotta un Arturs radījuši savus blogus, arī bloga lasītāja Ieva Kalve. Arī trīs bibliotēkas izveidojušas savus blogus: Aizputes bibliotēka, Jelgavas bērnu bibliotēka Zinītis, Jelgavas 4.vidusskolas bibliotēka. Interesanti, ka katrs emuārs ir pilnīgi citādāks. Blogosfēras pētniecība notiek Jāņa Ziediņa blogā, kas specializējies bibliotekāro blogu jautājumā.
Emuārs/blogs ir brīnišķīgs veids, kā kopā ar lasītājiem veidot vienotu informācijas vidi, kurā dalīties ar interesantu un citiem vajadzīgu informāciju. Ja tev ir savs viedoklis, mazliet uzņēmības un vēlme darīt to zināmu citiem, tad emuārēšana/blogošana ir tieši tev domāta nodarbošanās.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Apsveicu, apsveicu es arī visus! Labs darbiņš, kas padarīts :) Sākumā 100 rakstu tik īsā laikā likās nereāli, jo trūks tik daudz sakāmā, taču, kolīdz piesēdies un sāc rakstīt, viena doma velk līdzi otru, viens raksts rada pamatu nākamajam, kāda cita emuāra aplūkošana rada ideju savējam.

Anonīms teica...

Saņēmu vēstuli no Ivetas Skaptes, ka

"Jelgavas 4.vidusskolas bloga adrese mainīta no www.skolasbiblioteka.blogiem.lv
uz
www.biblioteka.blogs.lv"