Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 23. oktobris

Latvijas radio raidījumu arhīvs – tepat pa rokai

Paturpinot iesākto tēmu par internetā bez maksas pieejamo e-literatūras un audiovizuālās informācijas bezmaksas krātuvēm, gribētos pieminēt arī radio raidījumu ierakstus.
Šeit, piemēram, var atrast Latvijas radio 1, 2, 3 un 4 raidījumu ierakstus kopš 2004.gada 1.jūlija. Ļoti noderīga lieta, ja, piemēram, gribi noklausīties kādu raidījumu vai ziņu izlaidumu, kuru palaidi garām, vai arī, ja vēlies ierakstīt savā datorā vai ipodā koncertu vai interviju ar kādu sev pazīstamu cilvēku. Arhīvs ir sakārtots pa gadiem, mēnešiem un datumiem. Klikšķinot uz datumu, atveras tās dienas programma, savukārt klikšķinot uz aktīvajām saitēm, atveras konkrētais raidījums. Radio ieraksti piejami divos dažādos formātos - RealPlayer un Windows Media Player (tāpēc aktīvās saites ar radio raidījumu laikiem ir sakārtotas divos stabiņos). Tā kā LR1 katru dienu uzsāk raidīšanu ar Latvijas himnu, to var atrast pašu pirmo. Varbūt kādam šis ieraksts noder :)
Patīkamu klausīšanos! :)

3 komentāri:

Anonīms teica...

Super!!! Es, protams, noklausījos vispirms himnu, skan labi. Pēc tam vakardienas hītu kokteili radio 4. Feini! Nu re, daudz kas Latvijā pieejams bez maksas, tā ka dzīve nemaz nav tik traka:) Patīkamu klausīšanos.

Anonīms teica...

Tiešām jauka saite. Es arī jau daudz ko noklausījos! Paldies!

Anonīms teica...

Jāāāā, vispārējā inflācijas buma laikā tīri vai kā sviests uz maizes - kaut kas vēl par velti!:)