Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 29. septembris

Iestājies divu procentu klubā

Izlasi Napoleona Hilla 17 veiksmes principus un uzzināsi jaunu skatījumu par pozitīvās domāšanas spēku un atradīsi savas veiksmes formulu. Sapratīsi, ka visa pamatā ir izpratne par sevi, dzīves plānošana un mērķtiecīgs darbs plānu īstenošanā pilnīgi visās dzīves jomās. Cilvēki no daudz kā baidās: no nabadzības, nopēluma, sliktas veselības, mīlestības zaudējuma, vecuma, brīvības zaudējuma, nāves. Ir jāiemācās bailes pārvarēt, un nav jāraizējas par to, ko ietekmēt nav mūsu varā. Visi 17 principi ir interesanti, bet man sevišķi patīk liekās jūdzes princips- darīt vairāk nekā no tevis prasa vai par to maksā. Napoleons Hills uzskata, ka:

„1.Lielākā daļa cilvēku savu mūžu nodzīvo, vienkārši tīkojot iegūt dažādas lietas. Šis tieksmes ir gaisīgas kā vējš un nespēj neko panākt. Pie šā soļa apstājas 70 procenti cilvēku.
2.Daudz mazāks skaits cilvēku pārvērš savas tieksmes vēlmēs. Viņi pastāvīgi vēlas iegūt vienu un to pašu, bet ar to arī viņu apņēmība beidzas. Tādu cilvēku ir desmit procenti.
3.Vēl mazāk ir to cilvēku, kuri savas tieksmes un vēlmes pārvērš cerībās. Laiku pa laikam viņi uzdrīkstas iztēloties, ka varbūt iegūs to, pēc kā tiecas. Pēc maniem aprēķiniem, tādu cilvēku ir astoņi procenti.
4.Vēl mazāk ir to, kuri savu cerību pārveido pārliecībā. Viņi domā, ka tas, ko viņi vēlas, patiešām piepildīsies. Šādu cilvēku ir seši procenti.
5.Krietni mazāka grupiņa izkristalizē savas tieksmes, vēlmes un cerības vispirms pārliecībā, tad dedzīgā vēlmē un beidzot ticībā. Viņu ir četri procenti.
6.Beidzot, tikai neliela saujiņa liek abus pēdējos soļus, izstrādā plānu, kā tikt pie vēlamā, un īsteno to. Viņi liek lietā savu ticību, balstoties uz pozitīvu domāšanas veidu. Tādu cilvēku ir tikai divi procenti.”

Uzzini, kurā grupā pašlaik esi. Varbūt vērts ko mainīt?

Nav komentāru: