Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2007. gada 15. augusts

Vienotības sirds mājas Pārlielupes bibliotēkā

Bērnu zīmējumu Ceļojošā 133 zīmējumu izstāde Jelgavas „Pārlielupes” bibliotēkā bija skatāma no 5.līdz 13.jūlijam starptautiskā projekta „Vienotības sirds mājas” ietvaros. Ar dzeju, mūziku un sveces liesmām 42 bērni un viņu pavadoņi apskatīja zīmējumus,vērtējot ar uzlīmes bizbizmārītēm. Pasākuma Jelgavas koordinatore, 4.vidusskolas skolotāja Solveiga Nelsone, projekta vadītāja Baiba Mennika, biedrības „Rīgas Šri Činmoja centrs” pārstāve, mākslinieks Raimonds Līcītis kopā ar idejas biedriem radīja jautru noskaņu.
Projekts sācies Portugālē un noslēgsies ASV ar pasaules bērnu zīmējumu izstādi, kurā būs apskatāmi arī desmit Latvijas bērnu darbi. Latvijā projekts risinās laika posmā no 2007.gada februārim līdz oktobrim. Vispirms tika apmācīti skolotāji darbam ar 4-10 gadus veciem bērniem, lai novadītu Harmonizācijas stundas, bet bērni iegūtās zināšanas izpauda zīmējumos. Latvijā projektā iesaistījušās skolas no Kabiles, Sabiles, Rendas, Rīgas un Jelgavas, kā arī bērnudārzi no Rīgas un Jelgavas. Projektā apvienojušies dažādu tautību bērni, kā arī bērni ar īpašām vajadzībām.

No Jelgavas projektā piedalās 4.vidusskolas 1.a klase un divi bērnudārzi : „Rotaļa” un „Vārpiņa”. Jelgava ir ceļojošās izstādes pirmā pietura, pēc tam izstāde ceļos uz Vaivaru Rehabilitācijas centru, Tukumu, Ventspili, Kuldīgu, Majoriem, uz Republikānisko bērnu slimnīcu Rīgā un noslēgsies Valsts Ļeļļu teātrī Rīgā oktobrī. Projekta ietvaros notiek arī draudzības skrējiens. Jelgavnieki skrējienam pievienojās 26.jūlijā.

Projekts „Vienotības sirds mājas” ir pilsoniskās sabiedrības iniciatīva ar mērķi veicināt vienotību un saliedētību starp bērniem dažādās attālās Latvijas vietās, kā arī starp to ģimenes locekļiem un pedagogiem. Latvijā projektu organizē biedrība „Rīgas Šri Činmoja centrs” ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta atbalstu.




1 komentārs:

arturchix teica...

Interesanti! :)