Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2016. gada 27. aprīlis

Pārlielupes bibliotēkā grāmatu pārvietošanas talka

Pārlielupes bibliotēkā joprojām notiek remonts. Līdztekus tam bibliotēka strādā un tiek apkalpoti lasītāji.
 Nobeigumam tuvojas divu telpu remonts, tāpēc Spodrības dienā piektdien, 29.aprīlī, Pārlielupes bibliotēkā tiks pārvietotas grāmatas uz tām, lai lasītavā un krātuvē varētu uzsākt remontu. Grāmatu kārtojums gan joprojām būs pagaidu, jo gaidām jaunus plauktus.
Kolēģi no citām bibliotēkām piektdien piedalīsies talkā, veidojot grāmatu ķēdi. Nāc arī tu palīgā! Talkot sāksim 9.00.

2016. gada 14. aprīlis

Grāmatas ar lieliem burtiem

Ir noticis unikāls notikums Latvijas grāmatniecībā, ir sākušas iznākt pieaugušo lieldrukas  grāmatas latviešu valodā. Šādi izdevumi ar palielinātu burtu formātu jau labu laiku ir populāri pasaulē, jo tie padara komfortablu lasīšanu cilvēkiem ar redzes problēmām. Tagad arī Latvijā rūpējoties par cilvēkiem, kuriem ir grūti lasīt grāmatas ar sīkiem burtiem, tiek izdotas grāmatas ar sevišķi lieliem burtiem. Sērijā "Lieldruka" ir jau iznācis dažādu autoru stāstu krājums, Daces Rukšānes "Mīlasstāsti" un Māras Svīres romāns "Ar vakardienu kabatā", bet tas vēl ir tikai sākums, šādas grāmatas ar lieliem burtiem tiks izdotas arī turpmāk.

Remonta laikā Pārlielupes biblotēka izsniedz grāmatas


Divdesmit gadus Pārlielupes bibliotēka atrodas esošajās telpās, nu pienācis laiks uzposties, netraucējot lasītāju apkalpošanu.

Mums ir paveicies ar celtniekiem, kas strādā rūpīgi, un ar pacietīgajiem lasītājiem, kas ar prieku vēro bibliotēkas pārvērtības. Jādomā, ka jau jūlijā bibliotēka būs kā no jauna piedzimusi un daudzi varēs to novērtēt atkal no jauna. Laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" redzama remonta gaita.

Meitene zirnekļa tīklā





Stīga Lārsona triloģijai "Milenium" zviedru rakstnieks Dāvids Lāgerkrancs ir uzrakstījis turpinājumu, kura nosaukums ir "Meitene zirnekļa tīklā". Nu šī grāmata ir arī Pārlielupes bibliotēkā. Visi, kas lasījuši triloģijas grāmatas "Meitene ar pūķa tetovējumu", "Meitene, kas spēlējās ar uguni" un "Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni" un dzīvojuši līdzi  nepārspējamās varones Līsbetas Salanderes trauksmainajām gaitām, varēs beidzot uzzināt, kādi likteņa pavērsieni notiek tālāk.Šajā romānā galvenie varoņi ir divi - ģeniāla hakere un ikdienas dzīvei absolūti nepiemērota būtne un pētnieciskais žurnālists Blumkvists, kuru vēlme izdibināt patiesību bieži vien noved līdz tiesvedībai. Noslēpums, kuru viņi mēģina kopīgi atšķetināt, atrodas sarežģīta vairāku valstu spiegu, hakeru un valdību savērpta tīkla centrā, un ne viens vien ir gatavs nogalināt, lai aizsargātu noslēpumu...

2016. gada 1. aprīlis

Bibliotēkā jaunas bērnu grāmatas

Šonedēļ Pārlielupes bibliotēkas krājums ir papildināts ar jaunām bērnu grāmatas. Par spīti ar remontu saistītajām neērtībām lasītāju interese par grāmatām nemazinās. Pat vismazākajiem apmeklētājiem ir interesanti iepazīties ar jauno grāmatu pagaidu izvietojumu un mēģināt orientēties bibliotēkā.Vairāk bildes skaties šeit.