Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2016. gada 25. februāris

Akmeņu apgleznošana

Vakar uz radošo nodarbību bija atnākuši 1.internātpamatskolas audzēkņi un viņu skolotājas, lai gūtu ieskatu, kā notiek akmeņu apgleznošana. Katrs bērns akmeni vispirms nolakoja ar laku, tad apžāvēja, pēc tam 2 kārtas krāsoja ar balto akrila krāsu un atkal žāvēja un tikai pēc tam krāsoja ziediņus.
 Pēc nodarbības bērni vēl apskatījās jaunākās grāmatas un kopā ar skolotāju lasīja grāmatas fragmentu.
Skatīt vairāk http://www.draugiem.lv/parlielupe/gallery/?pid=414849738

2016. gada 24. februāris

Šonedēļ - Aizmāršīgo lasītāju dienas


Rīt Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā un sestdien bibliotēkās "Pārlielupe", "Zinītis" un "Miezīte" būs iespēja atdot grāmatas nemaksājot kavējuma naudu. Ir arī iespējams nodot vienas bibliotēkas  grāmatu citā bibliotēkā. Nepalaid garām izdevību nokārtot parādus!

2016. gada 16. februāris

Serafimas zāles pret garlaicību





No šodienas Pārlielupes bibliotēkā apskatāma kārtējā rokdarbnieces Serafimas Buldinskas izšūto gleznu izstāde. Šoreiz apskatāmi jauni dažādu tēmu un noskaņu darbi.
Serafima ir dzimusi Ziemeļvidzemē, Salacgrīvas pusē. Kopš agras jaunības dzīvo Jelgavā - pilsētā, kurā sasniegusi savus mērķus, piepildījusi savus sapņus un izaudzinājusi trīs bērnus. Tagad ir vecmāmiņa sešiem mazbērniem un vecvecmāmiņa divām mazmazmeitiņām. Bez rūpēm par ģimeni un bērniem viņas dzīvi ir piepildījuši dažāda veida rokdarbi. Pēdējos gadus jo sevišķi ir aizrāvusies ar izšūšanu, tā īsinot savas dzīves rudens vienmuļās dienas. Izšūšana ir Serafimas prāta rēbuss, roku treniņš, acu trenažieris un dvēseles meditācija, vārdu sakot - zāles pret garlaicību.

Ciemiņi bibliotēkā

 

Šodien pie mums ciemojās 2. klases skolēni no Jelgavas 1. internātpamatskolas. Bērni bija jau iepazinušies ar savas skolas bibliotēku un gribēja redzēt arī kādu citu tuvumā esošu bibliotēku. Skolēni uzzināja, kādas iespējas tiek piedāvātas mūsu bibliotēkā, apskatīja gan literatūras, gan izšūto gleznu izstādi.

2016. gada 9. februāris

Pārlielupes bibliotēkas 2015. gada rezultāti


Bibliotēkas krājums
32322
Izsniegto vienību skaits
33829
Reģistrēto lasītāju skaits
2090
Lasītāju apmeklējumu skaits
18703
Bibliotēkas virtuālais apmeklējums
11876
Bibliotēkas sociālo tīklu  apmeklējums
 54849
Pasākumu skaits
45
  t.sk. akmeņu apgleznošana
11 nodarbības
  t.sk. dekupāžas darbnīca
11 nodarbības
Grāmatu izstāžu skaits
40
Lasītāju darbu izstādes
8
Foto galerijas
75
Raksti bibliotēkas blogā

Bibliotēkas aktivitātes internetā:


 

65

2016. gada 6. februāris

Ieskats numeroloģijā


Sestdien Pārlielupes bibliotēkā notika numeroloģijas nodarbība, kuru vadīja astroloģe Irēna Maksimenko. Interesentiem stāstīja par numeroloģiju un iespējām to apgūt.