Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2015. gada 23. decembris

Apgleznoto akmeņu izstāde

Līdz 2. janvārim Pārlielupes bibliotēkā apskatāma radošās darbnīcas "Jautrie akmeņi" dalībnieku darbu izstāde "Apgleznotie brīnumainie akmeņi".

2015. gada 22. decembris

Bērnu žūrijas Ziemassvētki

Vakar bibliotēkā pulcējās projekta "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" dalībnieki un radošo nodarbību dalībnieki, kuri visi kopā izgreznoja eglīti gan ar konfektēm, gan ar dekupāžas tehnikā darinātajām bumbiņām. Paši grieza papīra sniegpārsliņas, kuras iekāra eglītē.
Drosmīgākie deklamēja dzejolīšus par Ziemassvētkiem. Pūta balonus, priecājās par dāvaniņām, apskatīja izstādi "Apgleznotie brīnumainie akmeņi", mielojās ar kārumiem. Vairāk bildes skaties šeit!


2015. gada 16. decembris

Jautrie sniegavīri

Par spīti tam, ka sniega vēl aizvien nav, kaut ir jau decembra vidus, šodienas Jautro akmeņu apgleznošanas nodarbībā tapa trīs jautri sniegavīri.

Ziemassvētku brīvlaika pasākumi



Skolēnu brīvlaikā Pārlielupes bibliotēkā no 21.-30. decembrim katru dienu no plkst. 12.00-14.00 notiks Jaungada rotājumu radošā darbnīca. Visu šo laiku būs apskatāma izstāde "Apgleznotie brīnumainie akmeņi".

Aicinām uz Bērnu žūrijas Ziemassvētku pasākumu

21. decembrī plkst. 14.00 Pārlielupes bibliotēkā aicinām visus, kas mūsu bibliotēkā ir lasījuši šī gada Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas grāmatas, uz kopīgu Ziemassvētku svinēšanas pasākumu.

2015. gada 9. decembris

Latvijā ziema, Austrālijā- vasara

Kamēr Latvijā ziema tā īsti negrib nākt, interesanti uzzināt, kā klājas Pārlielupes lasītājam Arturam Neikšānam Austrālijas vasarā, kur temperatūra krietni pāri 30 grādiem. Lasot un apskatot bildes, vasara atnāk arī pie mums. Iepazīsties ar iespaidiem par mums tālo Austrāliju, lasot Artura piezīmes blogā http://arturchix.blogspot.com/

2015. gada 3. decembris

Atsauksme par bibliotēku

Šodien mūsu atsauksmju un ierosinājumu grāmatā mūsu lasītāja Rūtas kundze ierakstīja pozitīvu atsauksmi. Jau daudzus gadus šī ir viņas bibliotēka, uz kuru Rūta mēro ceļu vismaz pāris reizes mēnesī. Te viņa jūtas vienmēr laipni sagaidīta un uzklausīta. Zaļumi, gleznu izstādes un mājīgums lasītāju šeit sagaida vienmēr. Rūta saka paldies darbiniecēm, bez kuru iejūtības un sirds mīlestības tā visa nebūtu. 

2015. gada 2. decembris

Aizmāršīgo lasītāju dienas

Šoreiz Aizmāršīgo lasītāju dienas, kad var nodot grāmatas nemaksājot sodas naudu, ilgs tikai vienu nedēļu no 7.-13. decembrim. Izmanto iespēju!