Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2014. gada 25. oktobris

Ar riteņiem uz bibliotēku


Šodien Pārlielupes bibliotēkā ar riteņiem ieradās četri jauni lasītāji: tētis ar trim bērniem. Kamēr viņi iepazinās ar bibliotēkas piedāvājumu, jo visi te bija pirmo reizi, tikmēr apkārtnes pusaudžiem traki interesēja viņu riteņi:) Vēlāk  pa logu noskatījos, cik jauki izskatās tāda ģimeniska riteņošana.

2014. gada 15. oktobris

Lasīšanai ir sava aura

Pārlielupes bibliotēkā jau kādu nedēļu ir silti un patīkami, tāpēc nav brīnums, ka cilvēki arvien vairāk mēdz lasītavā ilgāk uzkavēties. Te var izlasīt jaunākās ziņas laikrakstos, var sameklēt vajadzīgo musturi rokdarbiem, pasūtīt aviobiļetes, padarboties ar wi-fi, kā arī mierīgā atmosfērā izlasīt kādu grāmatu. Arvien vairāk cilvēkiem patīk iziet no savu dzīvokļu sienām un rāmā gaisotnē būt sabiedrībā. Protams, var līdzi uz māju paņemt kādu bibliotēkas grāmatu vai žurnālu, tomēr lasītavas atmosfērai ir sava neatvairāma aura:)



2014. gada 14. oktobris

Bibliotēkai jaunas rotaļlietas



Pārlielupes bibliotēkas rotaļu stūrītis ir kļuvis bagātāks ar kolēģes Viktorijas un lasītājas Ludmilas dāvinātajām mīkstajām rotaļlietām. Mūsu mazajiem lasītājiem nu uzturēšanās bibliotēkā ir interesantāka un patīkamāka. Esam tikuši pie Ludmilas kundzes dāvinātajiem liela izmēra pērtiķa un suņa, kā arī Viktorijas dāvātajiem mazajiem zvēriņiem. Nāc un priecājies arī Tu!