Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2014. gada 26. marts

Kaķa portrets kolāžas tehnikā


Pasākumu ciklā "Atceries otrdienu!" vakardienas radošajā nodarbībā bērni noklausījās Margitas Gūtmanes stāsta "Minkāns" fragmentu un no veciem žurnāliem plēšot, griežot un līmējot veidoja kaķu portretus papīra kolāžas tehnikā. Cits ilustrēja grāmatas varoni, cits portretēja savu mājas mīluli. Pusotras stundas laikā tapa niansēti un daudzkrāsaini darbi.

2014. gada 24. marts

Ņem grāmatu vienā, nodod citā bibliotēkā

Ar šodienu, 24.martu, četras Jelgavas bibliotēkas kooperējas un panāk soli pretim saviem lasītājiem. Tagad ikviens lasītājs var ņemt grāmatas vienā bibliotēkā, bet pagarināt termiņu vai nodot tās citā. 

Ja lasītājs paņēmis grāmatu pilsētas bibliotēkās: 
Jelgavas Zinātniskajā,
Miezītes, 
Pārlielupes,
bērnu bibliotēkā Zinītis,
 viņam ir iespēja to nodot jebkurā no minētajām bibliotēkām. Taču tas neattiecas uz maksas abonementa grāmatām.                                             

2014. gada 17. marts

Nobalso par mīļāko monētu!



2013.gadā Latvijas banka izkalusi 7 monētas un līdz 31.martam ikviens var nobalsot par sev tīkamāko, nosakot, kura būs  Latvijas gada monēta 2013. Arī balsotāji  piedalās izlozē par kādu no šīm monētām.

Pat ja neko daudz līdz šim nezinājii par 2013.gadā izdotajām monētām, tagad ir iespēja visas vienkopus apskatīt un novērtēt. No tavas balss atkarīgs, kura monēta un kurš tās autors būs uzvarētājs. Un pie viena varbūt arī tev īpašumā tiks kāda monēta. Jauki, vai ne? 
Tikai atceries, ka pēc balsošanas ir jāatver savs e-pasts un balsojums jāapstiprina.
Tātad, balso par vienu no šīm 7:

Sudraba lasis
Ak, svētā Lestene!
Rihards Vāgners
Jāzeps Vītols
Rūdolfs Blaumanis
Šūpuļa monēta
 365


2014. gada 14. marts

Pērļotas rotaslietas

Pārlielupes bibliotēkā ir apskatāmas mūsu lasītājas Leokādijas Rinkūnas no stikla pērlītēm veidotās kaklarotas un auskari. Leokādija apmeklētājus nebeidz pārsteigt ar savu radošumu un darbīgumu. Krelles un auskari darināti košās un dzīvīgās krāsās un iepriecina katru, kas ienācis bibliotēkā.

2014. gada 7. marts

Dzijas putniņi

Dažām meitenēm ir tik ļoti iepatikušās radošās otrdienas, ka viņas turpina nākt arī trešdienās, ceturtdienās un piektdienās un grib veidot vēl kaut ko. Tad Marika pamācīja vērt krāsainu dziju uz kartona riņķīšiem un veidot bumbulīšus, kurus pēc tam savienojot, un vēl piestiprinot spārniņus un actiņas, sanāk skaisti putniņi.


Puķītes

Iepriekšējā otrdienā bērni sāka gatavot puķītes no olu kastēm. Grieza , krāsoja, žāvēja, līmēja, tina un pina.
Šajā nedēļā viņi tās pabeidza, un lūk, puķītes gatavas!