Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2014. gada 27. februāris

Islande

Bibliotēkā "Pārlielupe" līdz 25.aprīlim ir apskatāma Andija Kaltigina fotoizstāde "Skarbā sala".
Ledāju netveramās ainavas, krāsu mirdzums, kalnu un upju gleznainā saskaņa, tumšie oļi un krāteri-
tas viss  ir skatāms šajās sešās lielformāta fotogrāfijās.


2014. gada 19. februāris

Pārlielupes bibliotēkā top sapņu zirgs

"Atceries otrdienu" jau aizgājusi tautās, jo uz 4.nodarbību Pārlielupes bibliotēkā  skolēniem vairs nebija jāatgādina.  Nu jau paši zina, ka te notiks kaut kas interesants. Tā arī bija. Izpētīja grāmatu par zirgiem un sāka pēc šablona to veidot sev- vienu lielu un vienu mazu. Bija jāstrādā ar zīmuli, krāsām, šķērēm, diegiem. Bija jāizprot darbību secība. Jāizvēlas piemēroti diegi astei, kājām un krēpēm. Bērni bija priecīgi, tāpat kā mēs visi. Paldies visiem ziedotājiem par materiāliem. Zirgiem sevišķi patika kuplie diegi, jo tad krēpes sanāca krāšņākas.
Katru otrdienu no pulksten 16. līdz 17.00 Pārlielupes bibliotēkā notiek interesantas nodarbības. Vismaz puse bērnu nāk katru reizi, bet nu jau piepulcējas arī zēni. Un arī tu vari nākt. Apskati zirgu tapšanas galeriju.

2014. gada 14. februāris

Interneta apguvei vecums neeksistē

2014.gadā jau otra senioru grupa apguvusi bezmaksas interneta ABC Pārlielupes bibliotēkā. Jaunākajam kursantam 57 gadi, vecākajam- 79 gadi. Visiem redze ne tā labākā, taču tas netraucēja 3dienu garumā pa 2 stundām apgūt pamatiemaņas interneta izmantošanā un izveidot savu e-pasta adresi. Tagad iegūti jauni draugi, var sūtīt vēstules un meklēt domubiedrus. Tālākais pašu rokās- cītīgi jāvingrinās.

2014. gada 12. februāris

Teteles skolēni bibliotēkā

Šodien mūsu bibliotēku apmeklēja 10 Ozolnieku novada Teteles pamatskolas 5.klases skolēni kopā ar skolotāju. Projektu dienai gatavojoties, viņiem bija katram sava tēma, par kuru meklēt grāmatas. Bibliotekārēm piepalīdzot, bērni dabūjuši vajadzīgos materiālus, čakli ķērās pie darba- lasītavā klusiņām lasīja un rakstīja.


Portrets kolāžas tehnikā

Vakar radošajā nodarbībā bērni veidoja Sniegbaltītes portretu kolāžas tehnikā. Klātesošie uzzināja, kas ir kolāža, noklausījās brāļu Grimmu pasakas par Sniegbaltīti fragmentu un no bibliotēkas vecajiem žurnāliem, plēsa, grieza un līmēja kolāžas. Nodarbībai atvēlētā stunda pagāja radoši darbojoties un mācoties strādāt ar papīru, šķērēm un līmi.

2014. gada 5. februāris

Nospiedumu tehnikā veidotas kartiņas

Vakar bibliotēkas krātuvē notika mūsu lasītājas Gaļinas vadīta nodarbība, kurā pieaugušie kopā ar bērniem apguva nospiedumu tehniku un veidoja apsveikumu kartiņas. Vispirms uz galda tika jauktas un pludinātas dažādu toņu akvareļu krāsas, tad uz tām nospieda mazas papīra lapiņas, kuras nožāvēja un uzlīmēja uz lielākas papīra lapas. Visi bija apmierināti ar saviem darbiem.

2014. gada 4. februāris

Datorkursi senioriem

No 4.februāra bibliotēkā "Pārlielupe" atsākas datorkursi senioriem.
Šodien notika pirmā nodarbība, kurā tika apgūtas pirmās iemaņas - ieslēgt datoru, atrast programmas, darboties ar peli u.c.  Rīt plkst. 11.00 seniori tiksies atkal, lai apgūtu kaut ko citu.