Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2012. gada 15. decembris

Dāvini prieku bērniem!


Gandrīz mēnesi Pārlielupes bibliotēka piedalās radošo domu un darba centra "Svētelis" akcijā: Dāvini prieku  Jelgavas daudzbērnu ģimenēm.  Bibliotekāri un lasītāji kopīgi pilda dāvanu kasti. Te vienu dienu redzam, ka rotaļlietas grib rāpties ārā, nu nevar sagaidīt dāvināšanas priekus. Nolēmām arī mēs ieskatīties, ko tad līdz šim esam sarūpējuši. Apskati galeriju! Vēl līdz 3.janvārim gaidīsim saldumus un rotaļlietas.

2012. gada 7. decembris

Aizmāršīgo lasītāju dienas

No 1.decembra līdz 2013. gada 31.janvārim norisināsies Aizmāršīgo lasītāju dienas.
Šajā laikā lasītāji- kavētāji var nodot grāmatas - bibliotēkās ( Jelgavas Zinātniskā bibliotēka, "Pārlielupe", bērnu bibliotēka "Zinītis" un Miezītes bibliotēka)
 bez kavējuma naudas maksāšanas. Izmantojiet iespēju, nokārtot parādus pirms svētkiem un netērējot naudu!

Bērnudārzs "Pīlādzītis" ciemojas bibliotēkā

Šorīt pie mums ekskursijā ieradās bērnudārza "Pīlādzītis" grupiņa. Visi atnākušie bērni šeit bija pirmo reizi. Viņiem bija interesanti iepazīties ar bibliotēkas piedāvātajām iespējām. Mazajiem ļoti patika sēdēt lasītavā un šķirstīt žurnālus, tomēr vislielākā interese viņiem bija par muzikālajām bilžu grāmatām.

Studente raksta kursa darbu

Vakar no rīta pie mums no Rīgas ieradās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 4. kursa studente (topošā žurnāliste) Sintija Čirksta (attēlā pa kreisi), lai intervētu mūsu bibliotēkas apmeklētājus savam kursa darbam par Latvijas radio 2. Par aptaujātajām personām izvēlējusies tieši bibliotēku apmeklētājus, jo viņasprāt šīs auditorijas pārklājas. Tālāk viņa aizbrauca uz Bausku intervēt Bauskas bibliotēkas apmeklētājus.