Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2012. gada 29. novembris

Fotoizstāde

No šodienas bibliotēkā "Pārlielupe" apskatāma Jura Zēberga fotogrāfiju kolekcija.
Tā ir tapusi pirms dažiem gadiem, sadarbībā ar māksliniecēm Ivandu Spulli un Antru Maziku.

2012. gada 28. novembris

Seniori bibliotēkā apgūst internetu

Kārtējā senioru grupa Pārlielupes bibliotēkā apgūst pamatiemaņas darbam ar datoru un internetu. Bibliotekāre Marika lēnām, vienkārši un saprotami stāsta un rāda, un iedrošina. Tādēļ jau seniori nāk uz bibliotēku, ka te var atbilstoši savam tempam iemācīties apieties ar moderno tehnoloģiju. Visi ļoti vēlas mācīties. Viegli nav, bet pacietība un centība dara savu. Tiesa, mūs jau informē, ka pēc mācībām, kas šoreiz ilgs četras dienas pa trim stundām, tiks iegādāti datori, un internets tiks pētīts mājās.

2012. gada 21. novembris

Sarūpēsim Ziemsvētku dāvanas


Ziemssvētku gaidīšanas laiks sācies ar domām par dāvanām un svētku rotām. Pārlielupes bibliotēka aicina savus lasītājus atbalstīt radošo domu un darbu centra «Svētelis» vadītājas Ingrīdas Lisovskas aicinājumu piedalīties labdarības akcijā, lai sarūpētu Jelgavas daudzbērnu ģimenēm jaunu rotaļlietu un saldumu paciņas. Dāvanas mazie jelgavnieki saņems Zvaigznes dienā, 6.janvārī. Dāvinājumus uz centru lūdz nogādāt otrdienās un ceturtdienās no pulksten 11 līdz 16. 

 Varbūt daudziem lasītājiem būs daudz vienkāršāk dāvanas atnest uz bibliotēku līdz 3.janvārim, bet bibliotēka  tās 4.janvārī nogādās "Svētelim". Nav jau daudz jānes- kaut vai pāris konfektes vai cepumu paciņa. Pa visiem kopā sanāks jaukas dāvaniņas.

Līdztekus šai akcijai bibliotēkas darbinieki izvēlēsies arī savu lasītāju vidū pāris čaklākos lasītājus no daudzbērnu ģimenēm, kurus sveiks Ziemssvētkos. Pirms gada sveicām vienu daudzbērnu ģimeni, šogad esam nolūkojuši vairākus bērnus, kurus gribam iepriecināt.

2012. gada 15. novembris

Bērni klausās grāmatas



Ar aizrautību pirmsskolas iestādes "Pīlādzītis" mazie ķipari šodien Pārlielupes bibliotēkā "lasīja" jaunākās bērnu grāmatas. Tiesa, tās jau ir izcili atraktīvas, jo atdarina dažādu dzīvnieku balsis. Tāpēc gribas tās klausīties atkal un atkal. Bibliotēkā arvien vairāk ir grāmatas  ar skaņām, rotaļām un tagad pat diskiem. Strauji ienāk klausāmās grāmatas: līdzās ilustrētai lasāmai grāmatai ir CD, kurā ierunāts viss grāmatas teksts. Grāmatas mazajiem lasītājiem patika. Pat audzinātājas bija pārsteigtas par tik ilgstošu aizrautību:)
Pirmā iepazīšanās ar bibliotēku bijusi veiksmīga.

2012. gada 13. novembris

Skandināvu darbu lasījumi



Šonedēļ Eiropas bibliotēkās norit Ziemeļvalstu kultūras iepazīšanas pasākumi ar pamatmotīvu- dažādība. Tādēļ Pārlielupes bibliotēkā krievu bērniem 13.novembrī bija Skandināvu autoru labāko darbu priekšlasījumi un pārrunas par uzzināto. Vēlāk bērni zīmēs sajusto. Pasākums noslēdzās ar negaidītu bibliotēkas dāvanu -  gredzeniem un fliteriem, ar kuriem katrs izdaiļoja savu gredzentiņu. Un, jā, bija arī gardas konfektes. Pasākumu vadīja Marika, fotografēja Maija.

2012. gada 2. novembris

Jautrās brīvdienas

 Skolēnu brīvlaikā pie mums daudzi bērni pavadīja vai pusi dienas. Vispirms -stundu pie datora, tad dejoja Datordejas, tad vēl palasīja grāmatas un vēl kādu zīmējumu uzzīmēja un, kur nu vēl sarunas ar draugiem!


Pērlīšu rotu izstāde

Pārlielupes bibliotēkas lasītāja Leokādija Rinkūna nemitīgi apgūst arvien jaunas rotu veidošanas tehnikas. Šoreiz viņa ķērusies pie lielu rotu pagatavošanas no smalkajām pērlītēm. 

Izstādē aplūkojami 11 darbi visu novembri bibliotēkas darba laikā.

 Internetā rotu galerija skatāma bibliotēkas draugiem.lv lapā.

2012. gada 1. novembris

Receptes notievēšanai

Nupat mūsu fonds ir papildināts ar jaunām grāmatām, un viena no tām ir franču autoru Stefānijas de Tirkaimas un Emē Langrē ēdienu recepšu un padomu grāmata "50 receptes notievēšanai. Viegli ēdieni dūšīgiem ēdājiem". Grāmatas autores atklāj novājēšanas panākumu atslēgu, dalās personīgā pieredzē. Tajā ir arī tests, kuru izpildot iespējams noskaidrot, kas tu esi, uz kurieni dodies, un kādu līmeni pašlaik esi sasniedzis. Grāmatā ar krāšņām fotogrāfijām ilustrētas samērā vienkāršas receptes tiem, kas grib samazināt svaru un uzlabot figūru. Tajā ir gan brokastu ēdieni, gan gaļas un zivju ēdieni, kā arī veģetāras piedevas un saldie ēdieni.