Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2012. gada 30. oktobris

Palīdzi Jelgavas dzīvnieku patversmei


Pārlielupes bibliotēka kopā ar citām Jelgavas bibliotēkām piedalās labo darbu nedēļā un aicina arī tevi palīgā savākt noderīgas mantas Jelgavas dzīvnieku patversmes iemītniekiem.  Bibliotēkā izgatavota dāvanu kaste, kurā ielikt ziedojumus.  Jau pirmajās stundās tur  nokļuva sega, barība kaķiem un suņiem. Var nest kaķu smiltis, rotaļlietas, dzīvnieku sauso pārtiku, tīras jaunas vai vecas segas, dvieļus.

2012. gada 19. oktobris

Lasi zīles un nes uz bibliotēku

Aicinām visus lasīt zīles un nest uz Pārlielupes bibliotēku! Zīles tiks nogādātas Rīgas zooloģiskajam dārzam centralizēti. Tagad ir tik skaists laiks, ka, pastaigājoties ozolu tuvumā, var viegli salasīt zīles. Varēsiet apvienot patīkamo ar lietderīgo.
Pie reizes lūdzam atbalstīt arī Jelgavas suņu un kaķu patversmi, nesot uz bibliotēku tīras segas un dvieļus, kā arī rotalļietas.

2012. gada 11. oktobris

Bibliotēkai jauns dāvinājums

Šodien mūs apmeklēja lasītājs, kurš nebija pie mums bijis piecus gadus. Gata kungs mums uzdāvināja divus pilnus maisus ar jaunām, labām un pieprasītām grāmatām, kopskaitā 35. Dāvinājumā pārsvarā ir izdevniecības "Kontinents" daiļliteratūra, gan detektīvi, piemēram, A. Mariņinas "Taisnā tiesa", gan mīlestības romāni. Ir arī A. Pučes grāmata par hokejistu Sandi Ozoliņu "OZO. Cilvēks uz ledus", kā arī grāmatas par vēsturiskām tēmām, piemēram, V.Suvorova "Atbrīvotājs", Nobela prēmijas literatūrā laureātes T.Morisones "Žēlastība". Grāmatas lasītājiem būs pieejamas pēc to apstrādes mēneša laikā.