Izveidots 15.08.2007. Pirmā bibliotēka Latvijā, kas izveidojusi savu blogu. Bibliotekāru un lasītāju viedokļi par bibliotēku, grāmatām, e-resursiem u.c. Esam Jelgavā, Loka maģistrālē 17, LV -3004 (http://www.jelgavasbiblioteka.lv/ filiāle), darba laiks: darbdienās (10.00-18.00) un sestdienās (10.00-17.00), katra mēneša pēdējā piektdienā slēgta (Spodrības diena), katra mēneša pēdējā sestdienā grāmatu kavējumus pieņem bez maksas; tālrunis: 63011829, e-pasts: parlielupe@biblioteka.jelgava.lv
This is a blog of a small public library in Jelgava town, Latvia. About our library, books and free internet resources.
Seko līdzi jaunumiem http://twitter.com/Parlielupe
un http://www.draugiem.lv/parlielupe/

2011. gada 27. jūlijs

Pārlielupes bibliotēka Latvijas radio 4

Vakar, 26.jūlijā pulksten 9.30 bibliotēkai piezvanīja Latvijas radio 4 un tiešajā ēterā raidījumā "Diena pēc dienas" tūlīt pēc mūzikas izskaņas 7 minūšu intervijā (05.00-12.30) gribēja noskaidrot, vai mūsdienu bērni lasa. Un ja lasa, kam dod priekšroku. Jautāja arī par grāmatu dāvinājumiem un akciju "Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa".

2011. gada 16. jūlijs

Mūsu sirdsmieram jaunas grāmatas bibliotēkā

Bibliotēkā jauno grāmatu pievedums. Daudz latviešu un krievu valodā. Arī bērniem tā pavairāk. šoreiz gribu izcelt divas grāmatas, ko vajadzētu izlasīt ikvienam.

Visiem filmas "Avatars" cienītājiem noteikti patiks  zinātnieces Greisas pieminētā grāmata par Pandoru: "Avatars : slepens ziņojums par Pandoras bioloģisko un sociālo vēsturi : izdzīvošanas rokasgrāmata" Esmu filmas fane. Grāmata ir ļoti saistošana.
Otra grāmata ir vēl aktuālāka mūsdienām. Tā ir  "Sirdsmiers un pārticība"
"Nauda - kā mēs to mīlam. No tās baidāmies. Kā to pelnām. Tērrējam. Krājam. Noglabājam. Pazaudējam. Aizdodam. Iekārojam. Paslēpjam. To izlūdzamies. Apprecam. Šķiramies no tās. Guļam kopā ar to. Tās dēļ melojam un noticam meliem. Tās dēļ pieraudām asaru upes un slīcinām bēdas. Izmetam to vējā vai aiztriecam prom ar vienu klikšķi eBay interneta veikalā. Raizējamies par to. Pielūdzam to. Strādājam kā vergi tās dēļ un tad visu izšķiežam. Noslēdzam vienošanos ar sātanu. Ejam uz liktenīgu satikšanos ar krāpniekiem un solāmies Dieva priekšā, lai vairs nekad nevajadzētu ciest izsalkumu."

2011. gada 14. jūlijs

Vasara bibliotēkā



Daudzi skolēni savu brīvo laiku pavada Pārlieupes bibliotēkā, jo te ir internets, galda spēles un, protams, daudz interesantu grāmatu. Katru dienu vairākas meitenes nāk uz lasītavu un iegrimst grāmatu pasaulē. Šobrīd topā Harija Potera piedzīvojumi. 
Vasarā bērnu bibliotēkā ir daudz vairāk nekā pieaugušo lasītāju. Joprojām ir cieņā lasīšana. Nu un mūsdienās jau katram kaut nedaudz gribas ieskatīties interneta plašumos. Bibliotēkā ir ko darīt. Daudzi bērni uz šejieni nāk katru dienu un dažādās nodarbēs pavada gandrīz visu dienu.

2011. gada 2. jūlijs

Saldējums, izšuvumi un Romas valdnieki

 
Pārlielupes bibliotēka lasītājiem piedāvā interesantas jaunas grāmatas. Viss saraksts stabiņā pa labi. Ceļotājiem kartes par Tallinu, Rīgu un Igauniju, kā arī spānu valodas vārdnīca. Rokdarbniekiem grāmatas par izšuvuviem, floristiku un mājas saldējuma izgatavošanu. Romānu cienītājiem  žurnālā "Ieva" publicētais Eleonoras Trojas romāns "Amazones neraud". Savukārt vēsturisko romānu cienītājiem par senajiem Romas valdniekiem lasāma  Makkalovas Kolīnas otrā grāmata "Zāles vainags". Pirmā grāmata "Pirmais vīrs Romā" arī drīzumā būs. Tiesa, šīs grāmatas domātas īsteniem lasītmīļotājiem, jo tām ir krietni vairāk par tūkstots lapām. Pēdējā gada laikā bibliotēkas krājums papildināts ar daudzām ļoti interesantām grāmatām, tā ka varēs atrast katra gaumei. Nāc tik lasīt!

2011. gada 1. jūlijs

Arturs Neikšāns- Latvijas šaha čempions

Sveicam Pārlielupes bibliotēkas bloga autoru un bibliotēkas lasītāju Arturu Neikšānu (attēlā pa labi) ar Latvijas šaha čempiona titulu!  
No 26. jūnija līdz 1. jūlijam  atpūtas bāzē „Mežezers” notika Latvijas 2011.gada atklātais čempionāts šahā (Šveices sistēma, 9 kārtas, 39 dalībnieki, FIDE reitinga apskaite).
Pirmo reizi Arturs čempiona titulu izcīnīja pirms 12 gadiem - 1999.gadā.